Norja. Neljä naista ja yksi mies kuoli, kun jousella varustautunut mies hyökkäsi useiden ihmisten kimppuun Kongsbergissä Norjassa viime keskiviikkoiltana. Vastoin aikaisemmin julkaistua tietoa, murhat kuitenkin tapahtuivat puukotusaseella, kertoo NRK Nyheter.

Oli varhaisessa vaiheessa selvää, että hyökkäyksistä pidätetty 37-vuotias mies alkoi ampua jousella ja nuolilla kaupungin Coop-myymälän sisällä, jossa muun muassa poliisi hänet ensimmäisen kerran tapasi.

Myymälästä poistumisen jälkeen hän jatkoi nuolien ampumista kadulla, mutta jonkin ajan kuluttua hän laski jousen kädestään. Sen jälkeen hän tappoi viisi ihmistä poliisin mainitsemalla puukotusaseella.

– Hän tappoi viisi ihmistä puukotusaseilla sekä yksityisissä osoitteissa että julkisilla paikoilla, sanoi poliisitarkastaja Per Thomas Omholt lehdistötilaisuudessa maanantaina 18.10.

Omholt sanoo, että nuolta ja jousta on käytetty ihmisten haavoittamiseen ja että  puukotusaseita hän käytti tappamiseen.

Kuolleiden ja loukkaantuneiden lisäksi useita ihmisiä kohti ammuttiin. Uhreista tulee kaksinumeroinen luku, poliisitarkastaja sanoo.

– Motiivien osalta sairaus on edelleen vahvin hypoteesi. Ja mitä tulee kääntymykseen islamiin, tiedämme, että hän on sanonut näin julkisesti, mutta ei ole noudattanut sitä käytännössä, sanoo Per Thomas Omholt

37-vuotias murhasta epäilty pidätettiin perjantaina neljäksi viikoksi, joista ensimmäiset 14 päivää täydellä eristyksellä. Voimassa on myös täydet rajoitukset, eikä hän saa vastaanottaa vierailuja tai kohdata tiedotusvälineitä kertoo NRK.

Aiheeseen liittyen