Norjan viime viikonlopun moskeija-ampumisesta epäilty mies on myöntänyt tekonsa, kertoo Norjan poliisi. 21-vuotias epäilty myönsi poliisin kuulusteluissa tappaneensa siskopuolensa ja hyökänneensä moskeijaan Bærumissa. Poliisin mukaan mies ei kuitenkaan ole virallisesti ottanut kantaa häntä vastaan nostettuihin syytteisiin.

Tutkintavankeudessa oleva mies on aiemmin kieltäytynyt vastaamasta poliisin kysymyksiin.

Miestä epäillään murhasta, murhan yrityksestä sekä terrorismirikoksesta. Aiemmin epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Hyökkäyksessä moskeijaan viikko sitten yksi henkilö sai lieviä vammoja. Ampuminen tapahtui al-Noor-nimisessä moskeijassa lähellä pääkaupunki Osloa.

Moskeijassa oli hyökkäyksen sattuessa kolme ihmistä paikalla valmistautumassa Id al-Adha -juhlaan.

Myöhemmin poliisi kertoi löytäneensä nuoren naisen ruumiin epäillyn asunnosta Eiksmarkan kaupunginosasta Bærumin kaupungista Oslon vierestä. Poliisi ilmoitti, että naisen kuolemaa tutkitaan murhana. Pian selvisi että nainen oli epäillyn 17-vuotias sisarpuoli.

Poliisin valmiusjoukot ja pommiryhmä olivat rynnineet sisään taloon moskeija-hyökkäyksen jälkeen. Naisen ruumis löytyi rynnäkön yhteydessä.

Norjan turvallisuusviranomaiset kertoivat saaneensa epäiltyä koskevan vihjeen noin vuosi sitten. Norjan poliisin turvallisuuspalvelun PST:n päällikkö Hans Sverre Sjøvold kertoi aiemmin tiedotustilaisuudessa, että vihje oli niin epävarma, ettei sen perusteella ryhdytty toimenpiteisiin.

Lähde: YLE

Aiheeseen liittyen