Sipoo. 19 -vuotiaan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen viime viikolla Sipoossa, kertoo poliisi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipartio oli tekemässä liikenteenvalvontaa torstai-iltana 9.3 Sipoossa.– Partio havaitsi Uudella Porvoontiellä henkilöauton, joka kulki huomattavaa ylinopeutta. Poliisin partio kääntyi auton perään ja mittasi sille vajaan kilometrin matkalla keskinopeudeksi 147 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen vaihdellessa 50 – 60 kilometriä tunnissa, kertoo komisario Katri Lehti.

Kuljettajalle näytettiin pysäytysvaloa ja auto saatiin pysäytettyä läheiselle pihatielle. Autoa kuljetti 19-vuotias mies, jolla oli kyydissään kolme matkustajaa. Kaksi matkustajista oli alaikäisiä.

– Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja tie oli osittain jäinen ja luminen. Partion tekemän havainnon mukaan auto ehti kulkea havainnointipaikan ja pysäytyspaikan välillä yhteensä 21:n tie- ja pihaliittymän ohi.  Matkan varrella oli myös useita suojateitä ja liikenteenjakajia, Lehti sanoo.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen