Ruotsi. Upplands-Bron kunnassa sijaitseva nuorten virkistyskeskus on sulkenut tilansa ja siirtänyt toiminnan ulos rikollisverkostoihin värvättyjen nuorten vuoksi. Tämän vahvistavat lähteet, joihin SVT Nyheter kertoo olleensa yhteydessä.

– Olemme yrittäneet nostaa tätä asiaa esille pitkään, kertoo kunnan vapaa-ajan virkailija Upplands-Brossa.Useiden SVT:n haastattelemien lähteiden mukaan huumekauppaa ja uusia värväyksiä jengeihin on ollut käynnissä sekä vapaa-ajankeskuksen tiloissa että sen ulkopuolella.

– Nuorilla on vapaat kädet tehdä mitä haluavat, mikä helpottaa entisestään nuorten hyppäämistä rikollisten kyytiin, sanoo työntekijä SVT:lle

Epäily verkostoihin rekrytoinnista voi syntyä, kun lapsille tarjotaan palveluita vanhemmilta nuorilta. Joskus se voi olla niin yksinkertaista kuin vain juttelu ja hengailu, toinen lähde kertoo SVT:lle.

– Kun rikollinen alkaa ystävystyä muiden nuorten kanssa, on vaaran merkit ilmassa. Ja jos näet, että tämä rikollinen on rakentanut suuremman luottamuksen nuoriin kuin aikuisiin, niin silloin on meneillään uusi värväys. Tiedämme, että näin on käynyt, sanoo entinen kunnan työntekijä.

Fritidsgården Upplands-Bron kunnassa pitää nuorten sisäaktiviteetit suljettuina koko kesän ja ne on tarkoitus avata uudelleen syksyllä.

Viime vuosina useita kuntien virkistyskeskuksia on suljettu lasten ja nuorten kokoontumispaikoilla oleskelevien rikollisten takia. Viime keväänä Botkyrkan virkistystilat joutuivat lopettamaan toimintansa kokonaan, kertoo SVT.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen