tiistai, 28 toukokuun, 2024

Nuorisojoukko ryösti ja hakkasi muita nuoria ja sivullisia – itse kuvattu video todisteena oikeudessa

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut useita tuomioita ryöstöistä ja pahoinpitelyistä, jotka sattuivat Valkeakoskella pääosin viime kesänä.

Nuorisojoukko ryösti ja pahoinpiteli sivullisia useaan otteeseen. Oikeuden mukaan uhreina olivat usein toiset nuoret tai tuntemattomat kadulla.

Pahoinpitelyissä potkittiin maassa makaavia, kuristettiin sekä lyötiin ja potkittiin pään alueelle. Yksi tekijöistä käytti kaasusumutinta. Osaa teoista myös videokuvattiin mahdollisesti kiristämistarkoituksessa. Videot ja valvontakameratallenteet toimivat oikeudessa todisteina.

Ryöstöistä nuoret saivat pienehköjä summia rahaa tai tupakkaa, aina ei mitään.

Oikeus tuomitsi vuonna 2005 syntyneen miehen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen muun muassa kolmesta ryöstöstä ja kahdesta pahoinpitelystä. Yhden teon aikaan hän oli alle 18-vuotias.

Sama nuorukainen oli tuomittu kolmesti aiemmin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin useista ryöstöistä ja pahoinpitelyistä.

16- ja 17-vuotiaista pojista toinen tuomittiin viiden kuukauden ja toinen vuoden nuorisorangaistuksiin.

Tuomioistuin voi tuomita 15–17-vuotiaan rikoksentekijän nuorisorangaistukseen, jos sakko katsotaan riittämättömäksi ja ehdoton vankeus liian ankaraksi rangaistukseksi.

Lisäksi kolmelle nuorelle tuomittiin ehdollista vankeutta tai sakkoja.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Yle.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT