Ruotsi. Koulupoika loukkaantui hengenvaarallisesti, kun toinen koululainen viilsi häntä veitsellä kaulaan koulun ulkopuolella Göteborgissa, kertoo SVT Nyheter.

Poliisi hälytettiin maanantaina kello 13.30 Kortedalan koulun parkkipaikalle. Poliisin saapuessa paikalle he löysivät loukkaantuneen pojan, joka poliisin mukaan on ”alle 15-vuotias”.

– Häntä oli viilletty kurkkuun. Tapasimme paikalta useita todistajia, jotka kertoivat, että toinen nuori poika on tehnyt tämän teon, sanoo länsialueen poliisin tiedottaja Peter Adlersson SVT:lle.

Vakavasti loukkaantunut poika vietiin sairaalaan. Poliisi eristi koulun ulkopuolella sijaitsevan alueen ja aloitti tekniset tutkimukset.

Loukkaantuneen pojan uskotaan olevan opiskelija koulussa, jonka luona häntä haavoitettiin. On epäselvää, onko tekijä myös koulun opiskelija, mutta todistajien mukaan hänkin oli nuori.

Aamuyöllä poliisi ilmoitti tiedotusvälineille, että myös alle 15-vuotias poika oli pidätetty epäiltynä murhayrityksestä. Poika pidätettiin kotoaan.

– Saimme paljon hyvää tietoa paikan päällä tapahtuneissa kuulusteluissa. Meillä oli niin paljon todisteita, että saatoimme pidättää hänet. Itse pidätys meni rauhallisesti, Peter Adlersson sanoo SVT:lle.

Epäilty vietiin poliisiasemalle, mutta hänen ikänsä vuoksi sosiaaliviranomaiset on ensin kutsuttava paikalle ennen kuin poliisi kuulustelee häntä.

Aiheeseen liittyen