keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Nuorta miestä ammuttiin Växjön keskustassa – räjähdys asuintalossa Södertäljessä

Ruotsi. Poliisi sai torstai-iltana 24.8. ilmoituksen ammuskelusta Vida Arenan lähellä Växjön keskustassa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ensihoitajat löysivät paikalta 20-vuotiaan miehen, jolla oli ampumahaava ja hänet vietiin sairaalaan.

Miehellä oli hengenvaarallisia vammoja ja hänet leikattiin illan aikana. Perjantaiaamuna nuoren miehen tilaa pidetään edelleen hengenvaarallisena ja hänet on viety toiseen sairaalaan jatkohoitoon. kertoo SVT.

Paikka eristettiin illan aikana, ja poliisi työskenteli kuullakseen todistajia tapahtumasta.

– Jälkiä teosta ja useita todistajia meillä on, mutta epäiltyä ei ole vielä pidätetty, sanoi poliisin tiedottaja Calle Person torstai-iltana lehdille.

SVT:n saamien silminnäkijähavaintojen mukaan tekijä liikkui sähköskootterilla ja ampui ainakin viisi laukausta.

Ammuskelu tapahtui Icon-rakennuksen ulkopuolella, lähellä Tipshallenin ja Växjön jäähallia Arenastadenissa. Ammuntahetkellä kentillä kerrottiin olleen meneillään sekä otteluja että harjoituksia.

Aftonbladetin tietojen mukaan nuorten jalkapallo-ottelua pelattiin vain 50 metrin päässä laukausten ampumispaikasta. Myös jäähallissa oli meneillään peli. Ottelut keskeytyivät, mutta jäähallista yleisöä ei päästetty ulos heti tapahtuman jälkeen, lehti kertoo.

Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Räjähdys asuinalueella Södertäljessä

Södertäljen Glasbergan alueella sijaitsevassa asuintalossa on tapahtunut räjähdys. Hälytys tuli poliisille 25.8. hieman puolenyön jälkeen, lehdet kertovat.

– Talon sisäänkäynti on vaurioitunut. Talossa oli ihmisiä, mutta he eivät loukkaantuneet. Esitutkinta julkisesta tuhotyöstä on aloitettu, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl SVT:lle.

Alue eristettiin, teknikot ja kansallinen pommiryhmä tutki yöllä rikospaikkaa. Perjantaiaamuna poliisi ilmoitti, että he olivat yön aikana kuulustelleet ihmisiä, käyneet valvontakameroita läpi ja suorittaneet teknistä tutkintaa.

Ketään ei ole tällä hetkellä pidätettynä. Tapauksen luokitus on yleinen tuhotyö, lehdet toteavat.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT