Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnassa erittäin poikkeuksellinen henkirikoksen yritys. Epäiltynä on noin 12-vuotias poika, ja uhrina on ollut hänen noin 5-vuotias pikkusiskonsa. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, kertoo MTV-Uutiset.

Tapauksen tutkinnanjohtaja on vahvistanut tiedon MTV Uutisille.Väkivallanteko tapahtui yöaikaan yksityisasunnossa Itä-Uudellamaalla sijaitsevassa kunnassa huhtikuussa. Noin 12-vuotiaan pojan tekovälineenä oli teräase. Väkivallan uhrina olleen noin 5-vuotiaan pikkusiskon vammat olivat hengenvaaralliset, mutta hänet saatiin pelastettua ja tyttö jäi henkiin.

Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, koska siinä on piirteitä sekä suunnitelmallisuudesta että erityisestä raakuudesta ja julmuudesta.

Tutkinnassa on tullut esiin teon mahdollisena motiivina sisarusten välinen eripura. Poika on henkilökohtaisesti kokenut, että pikkusiskoa suositaan perheessä .

Esitutkinta ei valmistuessaan etene syyttäjälle eikä tuomioistuimeen, koska alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa eikä häntä voida tuomita rikoksesta. Alle 15-vuotiaallakin on mahdollinen vahingonkorvausvelvollisuus, poliisi muistuttaa.

Aiheeseen liittyen