torstai, 25 heinäkuun, 2024

Nuorten tekemät ryöstörikokset jatkuneet kesällä – rikoksista ilmoitettava aina poliisille

Espoo/Vihti/Lohja Poliisi on viimeisen viikon aikana saanut tietoonsa nuorten toisiin nuoriin kohdistamia rikoksia esimerkiksi Espoossa, Vihdissä sekä Lohjalla. Kaikissa teoissa on yhtenäisiä piirteitä: yksi tai useampi nuori uhkaa tai kohdistaa väkivaltaa toiseen nuoreen ja anastaa tältä esimerkiksi vaatteita, asusteita tai alkoholia. Tuttua on sekin, että väkivallan tekijät uhkailevat uhriaan, jotta tämä ei toisi tapahtunutta viranomaisten tietoon, kertoo poliisi.

Ennalta estävän erityistoiminnan sekä nuorisorikostutkinnan komisario Hannu Väänänen kannustaa uhreja tuomaan rikolliset teot poliisin tietoon aina, vaikka on ymmärrettävää, että nuori miettii, jättäisivätkö tekijät hänet todennäköisemmin rauhaan, jos rikosilmoitus jäisi tekemättä. Kuluneen viikon ja myös aiemmissa alkuvuoden tapauksissa väkivaltaa, uhkailua ja nöyryyttämistä sisältävien rikosten uhreiksi joutuneet nuoret ovat toimineet rohkeasti ja oikein, sillä he ovat kertoneet poliisille epäillystä rikoksesta.

− Pystymme lähtökohtaisesti selvittämään epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyydet hyvin, mikä on edellytys rikos- ja korvausvastuun toteutumiselle. Esitutkinnan lisäksi pyritään sen yhteydessä katkaisemaan rikoksesta epäillyn alkava rikoskierre, jotta muut eivät joutuisi samojen rikosten kohteiksi. Tästäkin syystä on tärkeää ja hienoa, että lapset ja nuoret ovat ilmoittaneet poliisille heihin kohdistuneista rikoksista. Poliisi ohjaa rikoksen uhriksi joutunutta nuorta myös tarvittavan tuen pariin, komisario Väänänen kertoo.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT