Keski-Suomen käräjäoikeus aloittaa tänään 23.2. tiistaina pääkäsittelyn Pekka Katajaan kohdistuneesta väitetystä murhan yrityksestä.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Kataja joutui vakavan, päähän kohdistuneen väkivallan uhriksi kotonaan 17. heinäkuuta 2020. Teosta epäiltiin ainakin kolmea miestä, mutta vain yksi, vuonna 1979 syntynyt mies on nyt syytteessä teosta.

Vastaaja on ympäristöaiheista luennoiva, Jyväskylän yliopistosta valmistunut 41-vuotias mies joka on kirjoilla Tuusulassa.

Syyttäjän mukaan käytetty väkivalta kertoo murhaamistarkoituksesta. Toinen miehistä löi Katajaa noin 20 kertaa päähän niin, että Katajan kallo murtui. Väkivalta jatkui potkimisena vielä, kun Kataja kaatui ja loppui vasta, kun tämä menetti tajuntansa.

Esitutkinnassa Pekka Katajaan kohdistuneen väkivallan motiiviksi epäiltiin Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen kaunaa Katajaa kohtaan. Pekka Kataja oli yksi perussuomalaisista, jotka estivät Torssosen asettumisen ehdolle eduskuntavaaleissa perussuomalaisten listoilta.

Teemu Torssonenkin oli useita kuukausia vangittuna teosta epäiltynä, mutta syytettä häntä vastaan ei nostettu.

Torssosta ja yhtä muuta pidätettynä ollutta henkilöä ei enää epäillä rikoksesta. Kyseinen mies vapautettiin tutkintavankeudesta jo poliisin päätöksellä, ja syyteharkinnassa osoittautui, ettei myöskään rikosepäilyn tueksi ole todennäköisiä syitä.

Aiheeseen liittyen