Itä-Suomi. Poliisi, Pohjois-Savon pelastuslaitos, Pelastusopisto ja Tieliikennekeskus harjoittelivat onnettomuuspaikalla toimimista 28.10.2020 Kuopiossa. Harjoituspaikkoina olivat Valtatie 5 ja Vitostie Pitkälahden ja Matkuksen välillä. Moottoritiellä harjoiteltiin aamupäivästä ja Vitostiellä iltapäivästä.

Harjoituksesta aiheutui vähäistä häiriötä liikenteelle. Moottoritiellä vasen ajokaista veti koko ajan ja oikea oli suljettuna. Vitostiellä poliisi ohjasi liikennettä harjoituspaikan ohitse.

Harjoituksen aiheena oli työturvallisuus ja harjoitus kuvattiin. Kuvauksessa käytettiin dronea ja tavallisia kameroita. Kuvauksesta tehdään opetusmateriaalia pelastustoimelle ja poliisille.

Harjoituksen aikana onnettomuuspaikan tilapäisiä nopeusrajoituksia valvoi automaattivalvontayksikkö Kuopiosta. Onnettomuuspaikkojen ohi ajoi harjoituksen aikana 900 ajoneuvoa. Ylinopeuksista kirjattiin 11 kappaletta liikennevirhemaksuja, jotka autoilijat saavat myöhemmin kotiin postilla. Ylinopeudet vaihtelivat 10-20 km/h.

Kuitenkin harjoitukseen osallistuvien partioiden havainto ennen automaattivalvontayksikköä oli se, että suhteellisen myöhään onnettomuuspaikalle ajavat autoilijat jarruttavat. Osa tuli melko kovallakin vauhdilla tilanteeseen ja jarrutti vasta, kun edellä vasenta kaistaa menevä jono hidasti vauhtiaan. Kuitenkin suurin osa autoilijoista ajoi rajoitusten mukaisesti ja huomioi onnettomuuspaikalla työskennelleet pelastajat, ensihoitajat ja poliisit hienosti. Heille siitä kiitos.

Viranomaiset harjoittelevat, että kansalaisia voitaisiin palvella laadukkaasti ja että oma työskentely olisi turvallista.

Kuvituskuva, ei liity kyseiseen harjoitukseen.

Aiheeseen liittyen