Liikenne. Poliisi valvoo perinteiseen tapaan pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä 14.-18. huhtikuuta välisenä aikana. Valvonnan kohteena ovat erityisesti nopeudet poliisilaitoksen aluetta halkovilla pääteillä, missä liikennevirrat kasvavat juhlapyhien aikana, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

– Valvonnassa kiinnitämme erityisesti huomiota ajonopeuksiin, turvaväleihin, tarkkaamattomuuteen ja muuhun liikenneturvallisuuteen vaikuttavaan liikennekäyttäytymiseen, kertoo komisario Asko Sartanen.

Kesärajoitukset voimassa useimmilla tieosuuksillaKesänopeusrajoitusten muuttaminen on aloitettu ja pääsiäisen aikaan ne ovat voimassa pitkälti koko maassa.

– Keväinen ajokeli voi matkan aikana kuitenkin muuttua nopeastikin, joten on hyvä muistaa, että nopeudet tulee aina suhteuttaa vallitseviin keliolosuhteisiin. Talvirengaspakko poistui kuun vaihteessa mutta sää ratkaisee rengasvalinnan. Näillä neuvoilla jokainen kuljettaja pystyy omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että kaikki pääsevät turvavälisesti ja varmasti perille pääsiäisen viettoon, muistuttaa Sartanen.

Aiheeseen liittyen