Poliisi sai 31.3.2018 klo 04.10 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Joensuussa Utrassa Myllytiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon, jossa ilmoituksen mukaan asunnossa on pahoinpitelytilanne meneillään.

Paikalle meni poliisin ja ensihoidon yksiköitä. Tapahtumapaikalla suoritetuissa puhutuksissa sekä paikkatutkinnassa selvisi, että kyseisessä asunnossa oli tapahtuma-aikaan ollut neljän hengen seurue. joista kolme oli miehiä ja yksi nainen.

Asuntoon oli yllättäen tunkeutunut kolme tai neljän miehen seurue, joka oli alkanut välittömästi pahoinpidellä yhtä asunnossa olleen seurueen miestä. Pahoinpitely oli suoritettu nyrkein sekä asunnon keittiötuoleilla lyömällä. Lisäksi seurueen naisella oli vammoja, jotka viittasivat että häntäkin oli pahoinpidelty. Pahoinpitelyyn osallistunut seurue oli ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin tuloa.

Poliisi otti kolme asuntoon tunkeutunutta miestä kiinni seuraavan vuorokauden aikana Joensuusta, Kiteeltä ja Kesälahdelta. Miehet ovat olleet pidätettyinä esitutkinnan aikana. Rikoksesta epäillyt miehet ovat iältään 35, 35 sekä 27-vuotiaita. Heitä kaikki epäillään kahdesta pahoinpitelystä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä vahingonteosta. Esitutkinnassa ei selvinnyt, kuuluiko tähän seurueeseen lainkaan neljättä miestä.

Esitutkinnan perusteella teon motiivina on ollut seurueiden miesten väliset ristiriidat ja mahdollisesti mustasukkaisuus. Pahoinpitelyn kohteena ollut mies sai tilanteessa hoitoa vaatineita vammoja eri puolille kehoa.

Lisäksi toista 35-vuotiasta miestä epäillään huumausainerikoksesta, hänen Tohmajärvellä sijaitsevaan asuntoon suoritetussa kotietsinnässä asunnosta takavarikoitiin kolmen kasvin Kannabis Sativa -viljelmä.

Esitutkinta tapausten osalta on valmistunut ja esitutkinta etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Aiheeseen liittyen