Jyväskylä. Hätäkeskus antoi poliisille ilmoituksen epäillystä päihtyneestä kuljettajasta nelostiellä 11.9.2021 noin kello 01.00. Tehtävälle liittyi kaksi partiota ja ensimmäinen partio sai pian näköyhteyden ajoneuvoon yrittäen pysäyttää sen, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Kuljettaja ei reagoinut poliisiauton pysäytysvaloihin eikä hälytysääniin. Poliisi yritti hetken päästä pysäyttää ajoneuvoa Tikkakoskentiellä toisen partion ajaessa ajoneuvon eteen ja hiljentäessä vauhtia. Kuljettaja ei pysähtynyt tästäkään huolimatta vaan pyrki ohittamaan edellä ajanutta poliisiautoa.

Hetken päästä poliisi sai hiljennettyä ajoneuvon nopeutta ja pysäytettyä kuljettajan Tikkakoskentiellä. Kuljettaja ei noudattanut poliisin käskytystä ja poliisi joutui ottamaan henkilön autosta kuljettajan vastustellessa. Poliisi joutui raudoittamaan kuljettajan. Kuljettajaksi selvisi ajo-oikeudeton henkilö ja hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja haitantekoon virkamiehelle, kerrotaan tiedotteessa.

Aiheeseen liittyen