tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Päiväkodin pihassa räjähtäneen pullopommin tekijät ovat poliisin tiedossa

Kouvolan Tornionmäessä päiväkodin pihalla räjähti lokakuun 29. päivän iltana omatekoinen pullopommi. Niin sanotun ”kodinputkimies-pommi” räjähti pihalla leikkineen lapsen käsissä. Poliisi on saanut pullopommin tekijät tietoonsa.

Poliisi kertoo edistyneensä Tornionmäessä päiväkodin pihalla sunnuntaina 29.10.2023 räjäytettyyn pullopommiin liittyvässä rikostutkinnassa. Asiassa on kuultu kahta paikkakuntalaista 13-vuotiasta poikaa.

– He olivat ostaneet tarvikkeet pullopommiin kaupasta vain hetkeä ennen pommin valmistamista. Pojat ovat kertoneet heittäneensä pullopommin tarkoituksenaan säikäyttää päiväkodin pihalla leikkineitä lapsia, kertoo rikoskomisario Nina Hietanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta

Päiväkodin pihalla on tuolloin ollut leikkimässä kaksi 8-vuotiasta tyttöä. He havaitsivat pihaan heitetyn pullon, ja toinen tytöistä on poiminut pullon käteensä.

– Pullopommi on räjähtänyt tytön kädessä, jolloin molempien tyttöjen päälle on lentänyt pullon sisältä roiskeita syövyttävää ainetta. Molemmille tytöille aiheutui räjähdyksestä vammoja, sanoo Hietanen.

Kouvolan alueella on lähiaikoina räjäytelty nuorten toimesta pullopommeja useammalla asuinalueella. Ideoita pullopommin tekoon on saatu muun muassa sosiaalisesta mediasta, kuten Tik Tokista.

– Pullopommien vaarallisuudesta on syytä keskustella kotona eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Toivomme vanhempien kiinnittävän tarkkaa huomiota lasten tekemisiin, mistä kavereiden kanssa puhutaan ja mitä videoita esimerkiksi puhelimella katsotaan, jotta vastaavanlaisilta onnettomuuksilta vältyttäisiin jatkossa, muistuttaa Hietanen.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT