perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Paloauto varastettiin Raaseporissa, ajoi kolarin Helsingissä hälytysvilkut päällä

Helsinki. Hätäkeskukseen ilmoitettiin 3.10. noin kello 2.40 liikenneonnettomuudesta Helsingin Steniuksentiellä. Ilmoituksen mukaan pakettiautomallinen paloauto on törmännyt kiertoliittymässä tolppaan, kertoo poliisi.

Paloautossa oli törmäyshetkellä ollut hälytyslaitteet kytkettyinä. Törmäyksen jälkeen ajoneuvosta poistui kaksi henkilöä.

Selvisi, että hälytysajoneuvo oli varastettu Raaseporista, Österbyn vapaapalokunnan tiloista. Paikalle lähetetyt poliisipartiot tavoittivat etsintöjen jälkeen yhden epäillyn, joka otettiin kiinni.

Vapaapalokunnan tiloihin oli päästy ikkuna rikkomalla.

– Tapahtumapaikalta ulosajopaikalle on noin 100 kilometriä. Esitutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, onko ajoneuvolla ajettu hälytysajoa koko matkan ja onko matkan aikana tapahtunut vaaratilanteita, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Erityisen moitittavasta varkaudesta pyydetään havaintoja

Rikosnimikkeet ovat tässä vaiheessa törkeä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos. Nimikkeet voivat tarkentua esitutkinnan edetessä.

– Pidän tekoa varsin moitittavana, kun ottaa huomioon, että kyseessä on hälytysajoneuvo, jolle olisi mahdollisesti ollut tarvetta ihmishenkien pelastamisessa oikean hälytystehtävän yhteydessä. Lisäksi ajoneuvo meni lunastuskuntoon, toteaa rikoskomisario Sjöholm.

Poliisi pyytää ilmoittamaan silminnäkijähavainnoista ja mahdollisista vaaratilanteista sähköpostiosoitteeseen: vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT