Ruotsi. Pelastuslaitos sai hälytyksen torstai-iltana hieman kello 22 jälkeen useista tulipaloista Trollhättanilla. Liekit syttyivät muun muassa kerrostalossa, parkkihallissa ja autoja sytytettiin eri puolella kaupunkia tuleen, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Paloja syttyi samaan aikaan useissa kohteissa. Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi epäilee, että tulipalojen takana voi olla jengirikollisia.Kello 22.30 tuli paloista hälytyksiä viidestä paikasta lähes samanaikaisesti. Tulessa oli kerrostaloasunto, kaksi parkkihallia ja useita yksittäisiä autoja. Pelastuslaitos ilmoitti kello 05.30 saaneensa palot sammutettua kerrostaloa lukuun ottamatta. Talo oli asumaton.

Bergkullevägenillä, Södra Malögavägenillä, Lextorpsvägenillä riehui useita autopaloja sekä yksi Paradisskolanin luona, jotka kaikki sammutettiin yön aikana. Kaikkiaan paloja syttyi ainakin kuudessa eri kohteessa, kertoo SVT.

Illalla kaupungissa julkaistiin muutaman tunnin ajan VMA-hälytykseksi kutsuttua tärkeää viestiä yleisölle, jossa Trollhättanin keskustassa asuvia kehotettiin menemään sisätiloihin ja sulkemaan ikkunat, ovet ja ilmanvaihto.

Päivystävän poliisin Göran Carlbomin mukaan epäiltyjä tekijöitä ei ole vielä löydetty.

– Koska paloista eri paikoissa hälytettiin suunnilleen samaan aikaan, epäilemme suunniteltua toimintaa. Muuten alueella on ollut hiljaista, Carlbom sanoo lehdille.

Tapaukset luokitellaan törkeiksi tuhopoltoiksi ja ilkivallaksi. Alueet eristetään teknisen tutkinnan ajaksi. Loukkaantumisia ei ole poliisin tiedossa.

Artikkelikuva: SVT Nyheter. Autopalokuva: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen