Loppuviikon aikana on Itä-Suomen poliisin tietoon tullut tapauksia, joissa pankkien nimissä on lähetetty huijaussähköposteja. Viestissä on saatettu ilmoittaa järjestelmäpäivityksestä ja pyytää asiasta päivittämään tietonsa. Viestissä on linkki, jota klikkaamalla pitäisi päästä päivittämään tiedot. Viestin mukaan asiakkaan palveluja voidaan rajoittaa, mikäli päivitystä ei tehdä. Rajoituksien kerrotaan perustuvan uuteen rahanpesulakiin. Tiedot eivät pidä paikkaansa, mutta niillä on saatu viestiin uskottavuutta.

Viestejä on lähetetty ainakin S-Pankin ja Osuuspankin nimissä.

Viestit ovat tulleet pankin asiakaspalvelun sähköpostiosoitetta erehdyttävästi muistuttavasta osoitteesta. Esim. Osuuspankin nimissä lähetetyn sähköpostin loppuosan, @op.fi, O-kirjan on korvattu 0:lla (nollalla).

Viesteihin on saattanut liittyä myös puhelu, jossa linkin avaamisen jälkeen sujuvaa Suomea puhuva henkilö on pyytänyt asiakasta kertomaan tunnuslukutaulukosta oikean tunnusluvun.

Poliisi kehottaa ihmisiä valppauteen, mikäli pankkien lähettämiä sähköposteja / pyyntöjä tulee. Poliisi ja pankit eivät lähesty kansalaisia kyselläkseen salasanoja tai tunnuslukuja!

Aiheeseen liittyen