Käräjäoikeus vangitsi tänään Michael Penttilän todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Helsingin poliisi tiedotti eilen, että 52-vuotiasta miestä epäillään samanikäisen naisen murhasta. Vainaja löytyi kerrostalohuoneistosta Helsingin Kalliosta 4.5.2018. Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 13.4.2018.

Penttilä on aiemmin tuomittu kolmesta henkirikoksesta. Penttilä vapautui vankilasta 7.7.2017. Esitutkinnassa on selvinnyt, että hän on ollut tämän jälkeen yhteydessä ainakin pääkaupunkiseudulla asuviin naisiin.

– Pyydämme naisia, jotka ovat olleet tekemisissä Penttilän kanssa ottamaan yhteyttä poliisiin. Erityisen tärkeää se on siinä tapauksessa, jos Penttilä on kohdistanut henkilöön väkivaltaa tai yrittänyt sitä. Tarkoituksena on selvittää, onko Penttilä syyllistynyt vapautensa aikana sellaisiin rikoksiin tai rikosten yrityksiin, joista poliisilla ei vielä ole tietoa, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisiin voi olla yhteydessä joko puhelimitse (virka-aikana) numeroon 0295 476 148 tai sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki(at)poliisi.fi.

Aiheeseen liittyen