tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Perhe otti Ruotsissa kotiinsa asumaan 16-vuotiaan jenginuoren, jonka taustoja ei kerrottu

Ruotsi. Nuoren rikollisista taustoista ei annettu tietoa, kun hänet sijoitettiin perhekotiin. Asiasta kertoo SVT Nyheter tänään 15.1. julkaisemassaan artikkelissa.

Perhe otti Tukholman alueelta hoitoon 16-vuotiaan pojan, jolla oli sekä väkivaltaista taustaa että yhteyksiä rikollisjengipiireihin. Perhe ymmärsi asian vasta, kun nuori oli jo sijoitettu perheen kotiin.

– Kävi ilmi, että hänellä oli vaarallisille ihmisille velkaa. Pelkäsin, että joku tulisi taloomme, jossa vaimoni ja lapseni olivat, kertoo perhekodin ”Josef” isä.

16-vuotias kertoi itse sijaisisälle, että hänellä oli velkoja ”vaarallisille henkilöille” ja että hänet on tuomittu erilaisista väkivaltarikoksista.

– Luin tuomion ja se vastasi sitä, mitä hän oli kertonut minulle pahoinpitelystä ja ryöstöstä. Olin pettynyt sosiaalipalveluihin, jotka eivät kertoneet ennalta asiasta meille, sanoo ”Josef”, jota kutsutaan artikkelissa peitenimellä.

Poika asui perheen kanssa kuusi kuukautta ja sijoitus sujui hyvin, mutta koko ajan isää  vaivasi huoli siitä, että perheelle voisi tapahtua jotain.

Teini-ikäisen poismuuton jälkeen perhe on päättänyt olla jatkossa hyväksymättä uusia sijoituksia.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT