Keravan keskustassa on 4.2. – 10.2.2018 välisenä aikana tapahtunut useita jalankulkijoihin kohdistuneita lompakon tai laukun sieppaamisia tai niiden yrityksiä. Teot ovat tapahtuneet mm. Eerontiellä, Asematiellä, ja Nikkarinkujalla.

Tapauksissa epäillyt tekijät ovat saaneet saaliikseen henkilöiden lompakoita, laukkuja tai muuta henkilökohtaista omaisuutta. Parissa tapauksessa teko on jäänyt pelkäksi yritykseksi.

Ainakin kolmessa tapauksessa uhrit ovat kuvailleet, että epäilty tekijä oli ollut hoikka, n.170 cm pitkä, tummiin vaatteisiin ja huppuun pukeutunut. Yhdessä tapauksessa epäilty tekijä oli ollut liikkeellä polkupyörällä.

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa kiinnittämään huomiota siihen, että lompakko ja muut mukana kulkevat arvoesineet tulee aina sijoittaa mahdollisimman turvalliseen paikkaan ja niitä ei kannata sijoittaa esimerkiksi polkupyörien tai rollaattorien koreihin tai muuten näkyvälle paikalle.

Kaikki edellä mainittuihin tekoihin ja epäiltyihin tekijöihin liittyvät tiedot ja havainnot pyydetään ilmoittamaan virka-aikana Itä-Uudenmaan poliisin numeroon 0295 436 442.

Aiheeseen liittyen