Helsinki. Viime viikolla alkanut poliisin tehovalvonta on rauhoittanut Helsingissä kaduilla käytävää reseptilääkkeiden ja huumausaineiksi luokiteltavien pillereiden kauppaa. Poliisi aloitti tehovalvonnan, koska sen omien ja kansalaisten havaintojen mukaan metroradan varressa, erityisesti asemilla, on kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltavia pillereitä.

Viikossa poliisi on ottanut kiinni pillerikauppaan liittyen 32 henkilöä, mutta eilen torstaina ei enää yhtään henkilöä.

– Kansalaisilta saadut tuoreet havainnot ovat auttaneet kiinniotoissa merkittävästi, ja valvonta on havaintojemme mukaan rauhoittanut näkyvää pillerikauppaa selvästi. Kansalaisetkin ovat antaneet positiivista palautetta turvallisuuden paranemisesta. Jatkamme aktiivista valvontaa kaduilla eri puolilla Helsinkiä ja seuraamme tilannetta tarkasti, kertoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta.

Jotta poliisi pääsee edelleen puuttumaan pillerikauppaan välittömästi, meneillään olevasta tai juuri tapahtuneesta rikoksesta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112. Tilanteessa tärkeitä tietoja ovat erityisesti tarkka tapahtumapaikka sekä myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut yksilöivät tiedot, jos sellaisia on.

Aiheeseen liittyen