Viikinojanpuisto. Ohikulkija näki torstai-iltana kello 20 jälkeen Viikinojanpuistossa hevostallin pihassa pysäköidyn henkilöauton, jonka kuljettajan paikalla istuneella miehellä oli kädessään pistoolia muistuttava esine. Mies osoitti sillä ensin hevosvaunua ja ilmoittajan lähestyessä autoa myös ilmoittajaa.

Ilmoittaja poistui paikalta ja soitti hätäkeskukseen. Mies juoksi ilmoittajan perään ja näytti pistoolia. Mies kertoi sen olevan ilma-ase. Tämän jälkeen mies poistui paikalta, ja hetkeä myöhemmin myös auto oli hävinnyt tallin pihasta.

Poliisipartio tavoitti auton ja rikoksesta epäillyn miehen. Poliisi takavarikoi ilmapistooliksi osoittautuneen rikoksen tekovälineen. Vuonna 1999 syntynyttä miestä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Kumpula. Poliisi sai torstaina hieman ennen iltayhdeksää tiedon, että mies kulkee käsiaseelta näyttävä esine kädessään talon pihassa Kumpulassa. Kun poliisipartio saapui paikalle, mies ja hänen seurassaan ollut toinen henkilö olivat menneet sisälle asuntoon.

Asunnossa oli kaksi henkilöä. Poliisi takavarikoi asunnosta löytyneen pistoolimallisen kuula-aseen.

Mies kertoi poliisille, että hän ja toinen henkilö olivat ottaneet pihalla kuvia toisistaan kuula-aseen kanssa. Poliisi otti miehen kiinni ja vei hänet Töölön säilytyssuojaan rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Noin 40-vuotiasta miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Aiheeseen liittyen