sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Pohjanmaan poliisilla kiireinen viikonloppu – huumeita, rattijuoppoja ja ilotulitteiden pauketta

Pohjanmaan poliisilla oli kiireinen viikonloppu. Kiinniotettuna on ollut yhteensä 41 henkilöä, joista 16 rikosperusteisesti. Kokkolassa nuoriso ampui ilotulitteita väkijoukkoon ja järjestyksenvalvojia päin.

Tehtävät jakautuivat tasaisesti eri alueille, kertoo poliisi.

Poliisia työllistivät alkoholinkäyttöön liittyvät tehtävät tapahtumissa ja liikenteessä. Alaikäiset humalaiset työllistivät niin ikään ja mopojen kaahailu jatkui. Poliisi tavoitti viikonlopun aikana useita rattijuoppoja eri paikkakunnilla. Kuusi kiinnijääneistä puhalsi yli törkeän rattijuopumuksen rajan, ja kiinnijääneitä oli yhteensä 17.  Valvonnassa huumausaineen käyttörikoksia paljastui 12 kpl. Lisäksi paljastui muutamia huumausainerikoksia, joissa epäillään huumausaineiden välitystä. Myös useita liikenneturvallisuuden vaarantamisia todettiin, yhteensä 48 kappaletta, joista neljä kappaletta törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia.

Poliisi kirjasi viikonloppuna 11 rikosilmoitusta eriasteisista pahoinpitelyistä. Pahoinpitelyt tapahtuivat yleisillä ja yksityisillä paikoilla.

Kokkolassa syttyi sunnuntaina tulipalo keskustassa autiotalossa ja yleisöhavaintojen perusteella on syytä epäillä, että se oli tahallaan sytytetty. Paikalta nähtiin poistuvan kaksi ihmistä. Autiotalo paloi maan tasalle. Viereisessä talossa oli myös palanut patja, jonka oli saatu sammutettu palokunnan toimesta.

Kauhavan Ylihärmässä autiotalon pihapiirissä olevat kaksi varastoa syttyi myös sunnuntaina tuleen. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, varastot olivat täyden palon vaiheessa, eikä niiden pelastamiseksi ollut mitään tehtävissä.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT