Hämeenlinna. Lauantaina iltapäivällä Nummella 15-vuotias poika ajeli rekisteröimättömällä mopolla ilman kypärää kauppaliikkeen pihan kautta ajotielle. Ajotapavalvontaa lähistöllä tekemässä ollut poliisipartio havaitsi mopon lähtevän liikkeelle linja-autopysäkiltä ja siirtyvän kaupan pihan läpi ajettuaan pyöräteille.

Poliisin skootteri saavutti pojan lähistöllä olevan rivitalon pihalta, josta hän yritti vielä juosten karkuun. Juoksukilpailun voitti poliisi, ja poika laittoi kiinni otettaessa edelleen hanttiin. Käsiraudat ranteissakaan poika ei suostunut kertomaan nimeään, eikä hänellä ollut mitään henkilöpapereita mukanaan.

Poliisiasemalla poika kertoi kuka oli, ja äiti tuli noutamaan poikansa kotiin. Pojalla ei ollut mopon kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Poliisi otti mopon haltuunsa ja se luovutetaan myöhemmin sen omistajalle. Sosiaaliviranomaisille ilmoitettiin tapahtumista. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena, liikennerikkomuksena, haitantekona virkamiehelle ja niskoitteluna poliisia vastaan.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen