Espoo. Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan tapauksessa, jossa 20-vuotias mies ryöstettiin ja pahoinpideltiin raa’asti Espoossa huhtikuussa 2019. Rikoksesta epäiltyjä henkilöitä on kaikkiaan kuusi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun uhri oli noussut tuntemiensa miesten kyytiin Helsingissä. Miehet olivat sopineet tapaamisesta. Matkalla uhri oli pakotettu auton takakonttiin aseella uhaten.

Uhri oli viety Espoossa sijaitsevaan hallirakennukseen, jossa tätä oli pahoinpidelty useiden tuntien ajan muun muassa nyrkkiraudalla, sähkölamauttimella ja teräaseella. Mies sai pahoinpitelyn seurauksena lukuisia vakavia vammoja, kuten luun murtumia ja kallonsisäistä verenvuotoa. Lisäksi hänen korvaansa oli leikattu. Uhri pääsi hoitoon, kun tapahtumapaikalle kutsuttu henkilö yhdessä muiden paikalla olleiden henkilöiden kanssa vei hänet sairaalaan.

Uhrin vaatteet sekä muu omaisuus ryöstettiin pahoinpitelyn yhteydessä. Osa omaisuudesta löytyi hieman myöhemmin Sipoosta, jossa Itä-Uudenmaan poliisi otti vihjeiden perusteella kiinni useampia miehiä, kun he pyrkivät polttamalla pääsemään eroon pahoinpitelyyn liittyvästä puutavarasta sekä uhrin vaatteista.

Tapahtuman kaksi päätekijää ovat epäiltyinä tapon yritykseen, törkeään ryöstöön, ampuma-aserikokseen ja törkeään vapaudenriistoon. Miehet ovat 28- ja 32-vuotiaita. Neljä muuta miestä ovat epäiltyinä rikoksentekijän suojelemiseen. Lisäksi yhtä miehistä epäillään tutkinnan aikana esiin tulleiden seikkojen myötä huumausainerikoksesta ja yhtä miehistä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kaksi päätekijää on ollut vangittuina huhtikuusta alkaen todennäköisin syin epäiltyinä.

– Epäillyt ovat olleet melko vaitonaisia itse teosta ja sen motiiveista. Tutkinnassa on kuitenkin todennäköiseksi motiiviksi selvinnyt naiseen liittyvä mustasukkaisuus, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Teemu Värtinen.

Värtisen mukaan rikos on tekotavaltaan ollut poikkeuksellisen raaka, eikä kokonaisuutena tämän kaltaisia rikoksia ole tutkinnassa usein.

Tapauksen esitutkinta on päättynyt, ja asia on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten.

 

 

Aiheeseen liittyen