perjantai, 8 joulukuun, 2023

Poliisi ampui miehen panttivankidraaman jälkeen Norjan Stavangerissa

Norja. Yksi mies kuoli ja kaksi loukkaantui panttivankitilanteessa Stavangerin Eiganestunnelissa sunnuntai-iltana 22.10. Poliisi joutui ampumaan laukauksia pysäyttääkseen kaapatun auton, kertoo NRK Nyheter.

Aseistetun miehen kerrotaan paenneen paikalta Randabergin kunnassa tapahtuneen auto-onnettomuuden jälkeen.

– Poliisi käynnisti välittömästi miehen etsinnät ja saimme kello 22.44 ilmoituksen, että henkilö oli kaapannut auton ja ottanut sen kuljettajan panttivangiksi. Poliisi jäljitti nopeasti auton ja seurasi sitä Stavangeria kohti. Epäilty ampui ulos ikkunasta poliisia kohti, kertoo toimintapäällikkö Victor Fenne-Jensen NRK:lle.

Useat todistajat näkivät, että mies ampui useita laukauksia myös paloautoon, joka oli matkalla ensimmäiselle onnettomuuspaikalle Randabergin kunnan Hålandissa.

Poliisi joutui ampumaan laukauksia Stavangerin Eiganestunnelissa  pysäyttääkseen kaapatun auton. Tämän jälkeen syntyi ammuskelu, jossa sekä epäilty, panttivanki että poliisi saivat osumia.

Tekijä kuljetettiin Stavangerin yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänet julistettiin pian sen jälkeen kuolleeksi.

– Panttivanki on saanut lieviä ampumahaavoja, eikä hänen tilansa pitäisi olla hengenvaarallinen. Poliisia ammuttiin rintaan, mutta luodinkestävän liivin käytön vuoksi hän ei loukkaantunut vakavasti, Fenne-Jensen kertoo NRK:lle.

Klo 04.37 Ruotsin tieliikennekeskus raportoi, että Kiellandsmyrin ulos- ja sisäänkäynti on suljettu ja pysyy suljettuna koko päivän. Tämä johtuu siitä, että paikalla on tutkinta käynnissä.

Kuva: NRK Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT