Ruotsi. Poliisi ampui miehen Vällingbyssä Länsi-Tukholmassa lauantaina 27.2. kello 21.30. Mies vietiin sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa sunnuntaiaamuna, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Tapahtuma sattui Grimstan tien liikenteen valvonnan yhteydessä. Poliisi ei kerro yksityiskohtaisesti mitä tapahtui, tai minkä ikäinen mies oli, mutta poliisin työntekijä joutui vakavan uhan kohteeksi ja joutui ampumaan miestä.

– Kyse on useammasta kuin yhdestä laukauksesta, mutta en tiedä tarkalleen kuinka monta laukausta ammuttiin, poliisin tiedottaja Anna Westberg sanoi lauantai-iltana SVT:lle.

Tapahtumaa tutkitaan vakavana uhkana virkamiehelle ja vakavana aserikoksena. Poliisin toimet tutkii syyttäjän toimesta erityissyyttäjä, mikä on rutiinitoimenpide tämmöisessä tapauksessa.

***

Miestä ammuttiin lauantaina ulkona Valhallavägenillä Sandvikenissä. 

Rikospaikka eristettiin ampumisen jälkeen ja useita poliisin partioita työskenteli tapahtuman parissa. Illan aikana poliisi tarkasti useita ihmisiä ja ajoneuvoja lähellä paikkaa, jossa ammuskelu tapahtui, kertoo SVT Nyheter.

Andreas Björklund, freelance-valokuvaaja, kertoi lehdelle että suuri osa Parkbadetin ja Coopin pysäköintialueista Sandvikenissä suljettiin noin kello 20.00.

– Uhri oli teon jälkeen tajuissaan ja pystyi puhumaan. Minulla ei ole tietoa tilanteen muuttumisesta. Nyt tehdään työtä vihjeiden turvaamiseksi ja todistajien kuulustelemiseksi poliisin tiedottaja Johan Thalberg sanoi SVT:lle.

Ketään ei teosta illalla pidätetty.

Kuva: Tukholma/Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen