lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Poliisi ei aloita esitutkintaa Suomen löytötavarapalvelun toiminnasta

Helsingin poliisi teki esiselvityksen, jossa tarkasteltiin, onko Suomen löytötavarapalvelun toimintatavassa syytä epäillä kavallusta tai muuta rikosta.

Suomen löytötavarapalvelu oy toimitti marraskuussa Pasilan poliisilaitokselle laatikon, joka sisälsi erilaisia löytötavaroita, kuten ajokortteja, matkakortteja ja oleskelulupia. Vanhimmat yritykselle toimitetut asiakirjat olivat ainakin vuodelta 2019. Poliisi aloitti asiasta esiselvityksen.

Esiselvityksen perusteella poliisi ei epäile löytötavaran kavallusta tai muuta rikosta. Poliisi arvion mukaan yritys ei ole pitänyt omaisuutta hallussa anastustarkoituksessa. Asiakirjoja on ainoastaan säilötty yhtiön tiloissa, ja esineiden omistajilla olisi ollut mahdollisuus noutaa omaisuutensa säilöstä, toteaa poliisi.

Esiselvityksen perusteella Suomen löytötavarapalvelu oy ei ole kieltäytynyt palauttamasta omaisuutta omistajille. Yhtiö ei ole myöskään käyttänyt tai muuten hyödyntänyt tavaroita. Anastustarkoitusta vastaan puhuu myös se, että yhtiö toimitti asiakirjat poliisille.

Pelkän löytötavaralain rikkominen ei ole rangaistavaa. Löytötavaralakia voi rikkoa esimerkiksi niin, että jättää ilmoittamatta poliisille löytötavarasta. Aluehallintavirasto (Avi) valvoo löytötavaralain noudattamista ja sitä, että löytötavaralaitokset toimivat lain mukaisesti.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT