Helsingin poliisi on saanut yhden mielenosoitusilmoituksen, jonka mukaan kaksi henkilöä osoittaa mieltä Pikkuparlamentin puistossa koronarajoituksia vastaan. Poliisi turvaa tämän mielenosoituksen. Lisäksi poliisin tiedossa on ”Suurkulkue”, josta ei ole tehty ilmoitusta poliisille.

Poliisin tietojen mukaan Pikkuparlamentin puiston mielenosoitus ja Suurkulkue ovat jatkumoa koronarajoituksia vastustaneelle mielenosoitukselle 20.3.2021, jossa mielenilmauksen järjestäjät eivät noudattaneet poliisin kanssa etukäteen sovittua suunnitelmaa. Mielenosoittajat jättivät myös paikan päällä huomiotta poliisin käskyt, joiden mukaan osallistujien olisi pitänyt liikkua kuuden hengen ryhmissä yhtenäisen joukon sijaan. Sen takia poliisi epäilee 46 henkilöä kokoontumisrikkomuksesta mielenosoituksessa.

– Aikaisempien tapahtumien johdosta tänään mahdollisesti tehtäviä uusia mielenosoitusilmoituksia samaan paikkaan ei voida pitää pätevinä, koska uusien kokousten järjestämisestä voisi aiheutua kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin poliisi on lauantaina näkyvästi läsnä ylläpitämässä yleistä järjestystä ja turvallisuutta, tiedotteessa todetaan.

Arkistokuva.

Aiheeseen liittyen