Helsingin poliisi on tutkinut kokonaisuutta, jossa rakennusalan yrittäjää epäillään kahdesta törkeästä veropetoksesta. Toinen epäilty rikos liittyy hänen yrityksensä verotukseen ja toinen henkilökohtaiseen verotukseen. Poliisi epäilee, että miehen yritys on välttänyt veroja lähes 18 000 euroa. Hän itse on jättänyt maksamatta veroja noin 30 000 euroa, kertoo poliisi.

Poliisi epäilee, että 47-vuotiaan miehen yritys on antanut useana vuonna vääräsisältöisiä veroilmoituksia. Epäillyt tapahtumat sijoittuvat vuosiin 2015–2018.Verotarkastuksessa ilmeni, että miehen yritys on maksanut epäillylle aiheettomia verovapaita kilometrikorvauksia noin 70 000 euroa ja aiheettomia päivärahoja noin 18 000 euroa.

Esitutkinnassa selvisi, että matkalaskuihin merkityillä ajoneuvoilla oli todellisuudessa ajettu väitettyinä ajankohtina vähemmän kuin epäilty oli ilmoittanut. Matkalaskut olivat lisäksi myös muulla tavoin puutteellisia.

– Kyseessä on hyvin tyypillinen talousrikostutkinnan tapaus, jollaisia selvitämme päivittäin. Poliisi pääsi epäillyn jäljille Verohallinnon ilmoituksen perusteella ja on myös tehnyt omia selvityksiä ja kuulustellut asiaan liittyviä henkilöitä. Yhtiöiden verotuksessa antamiin vääriin tietoihin tai esimerkiksi tulojen salaamiseen liittyviä tapauksia on poliisin tutkittavana tasaiseen tahtiin ja niitä paljastuu säännöllisesti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markus Metsänen.

Lisäksi poliisi epäilee miestä toisesta törkeästä veropetoksesta, joka liittyy hänen henkilökohtaiseen tuloverotukseensa.

Epäillylle aiheettomasti maksetut noin 88 000 euron varat on katsottu peitellyksi osingoksi ja verottamatta jääneeksi tuloksi. Kyse on kilometrikorvauksista ja päivärahoista. Epäilty on välttänyt veroja lähes 30 000 euroa.

Epäilty rikos on tapahtunut vuosina 2016–2018.

Epäilty on maksanut osan Verohallinnon maksuunpanemista vältetyistä veroista. Verohallinto vaati asiassa vahingonkorvauksia vielä maksamatta olevien verojen osalta.

Kokonaisuuden esitutkinta on valmis ja siirtyy pian syyteharkintaan.

Aiheeseen liittyen