torstai, 30 toukokuun, 2024

Poliisi harjoitteli kauppakeskus Matkuksessa Kuopiossa

Kuopio. Kauppakeskus Matkuksessa järjestettiin tiistai-iltana poliisin, ensihoidon ja Matkuksen turvallisuushenkilöstön yhteinen häiriötilanneharjoitus.

Useiden kuukausien ajan valmistellussa harjoituksessa testattiin poliisin johtamista ja yhteistoimintaa kauppakeskusolosuhteissa.

– Tällaisissa harjoituksissa pääsemme testaamaan toimintakykyä oikeissa olosuhteissa. Samalla opimme muilta heidän toiminnasta häiriötilanteissa sekä teemme vastaavasti omaa toimintaamme tutuksi sujuvan yhteistyön varmistamiseksi, kertoo ylikomisario Tomi Karhu Itä-Suomen poliisista.

Vastaavia harjoituksia on järjestetty alueella aikaisemminkin ja myös jatkossa tällaisia harjoituksia tullaan järjestämään.

Säännöllinen harjoittelu on osa Itä-Suomen poliisilaitoksen toimintaa. Harjoituksia toteutetaan yhdessä eri toimijoiden kanssa. Harjoittelu on tärkeää, että poliisi pystyy vastamaan toimintaympäristön ja toimialueensa vaatimuksiin mahdollisimman tehokkaasti.

– Kansalaisten turvallisuus on ensisijaisen tärkeässä asemassa ja poliisi on siellä, missä ihmisetkin ovat. Poliisitehtäviä suoritetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, siksi on tärkeää harjoitella yhdessä eri viranomaisten ja sidosryhmien kanssa. Tähän harjoitukseen kuului viranomaisten lisäksi kauppakeskuksen turvallisuushenkilöstöä. Alueellisten kohteiden tuntemuksesta on poliisille hyötyä toiminnassaan, Karhu kiteyttää.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT