lauantai, 9 joulukuun, 2023

Poliisi ja Rajavartiolaitos perustivat yhteisen tutkintaryhmän kaasuputkivaurion tutkintaan

Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat perustaneet yhteisen tutkintaryhmän kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioitumista selvittävää esitutkintaa varten, tiedottaa poliisi.

Yhteisen tutkintaryhmän perustaminen pohjautuu Poliisia, Tullia ja Rajavartiolaitosta koskevaan PTR-lainsäädäntöön, ja sen avulla saadaan käyttöön muun muassa Rajavartiolaitoksen erityisasiantuntijuus meriolosuhteissa noudatettavasta erityislainsäädännöstä.

– Ryhmän perustaminen nopeuttaa ja tiivistää viranomaisten välistä tiedonvaihtoa ja mahdollistaa ryhmän jäsenten toimimisen molempien viranomaisten tehtävissä, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.

Keskusrikospoliisi jatkaa tuhotyörikosten tutkimista koko viikonlopun ajan, ja poliisilla on useita tutkintalinjoja tapauksen suhteen.

Keskusrikospoliisi tiedotti eilen käynnistäneensä yhteisen tutkintaryhmän valmistelun Viron kanssa. Tätä tutkintaryhmää koskevat asiakirjat on nyt allekirjoitettu, ja tutkintaryhmä voi aloittaa työnsä.

– Olemme lisänneet ja edelleen lisäämässä kansainvälistä yhteistyötä kokonaisuuden selvittämiseksi. Kansainvälinen tuki ja yhteistyö on ollut tutkinnan aikana sujuvaa, Lohi kuvaa.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT