Itä-Suomen poliisilaitos suoritti perjantaina 2.10 ja lauantaina 3.10. toiminta-alueellaan ase- ja räjähdekeräyksen. Poliisi- ja virka-apua keräyksessä antanut Puolustusvoimat ehtivät keräysaikana käydä yhteensä 39 kohteessa. Koronatilanteesta johtuen keräys toteutettiin huomattavasti aiempia vuosia pienemmässä mittakaavassa.

Keräyksessä saatiin viranomaisten haltuun 17 asetta, 50 kg patruunoita, 10 kg räjähdysaineita, 105 erilaista nallia sekä 16 metriä aikatulilankaa. Erilaisia sotilasaseita ja -räjähteitä löytyi yhteensä 23 kpl. Aseiden ja räjähteiden lisäksi poliisin haltuun luovutettiin runsaasti mm. kaasusumuttimia, ilma-aseita ja pyroteknisiä tuotteita. Tyypillisimmät siviiliaseet olivat haulikoita ja räjähteet dynamiittia tai ruutia. Sotilastarvikkeet vaihtelivat tällä kertaa harjoitussytyttimistä koviin putkimiinoihin.

Erikseen järjestettävien keräysten lisäksi poliisi suorittaa ase- ja räjähdenoutoja myös yksittäisten ilmoitusten perusteella. Poliisille luovutettavista aseista ja räjähteistä voi Itä-Suomessa ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295455003. Jälkimmäiseen voi jättää soittopyynnön tai lähettää tekstiviestin. Suosittelemme sähköpostia, jonne voi myös liittää kuvan poliisille tarjottavasta esineestä tarkempien yhteystietojen (tarkka osoite ja puhelinnumero) lisäksi, poliisi opastaa.

Oman turvallisuuden vuoksi vaarallisiin esineisiin, erityisesti räjähteisiin ei tule koskea, eikä niitä saa ryhtyä omatoimisesti siirtämään tai kuljettamaan esim. poliisiasemalle. Poliisi tunnistaa ja noutaa aina räjähteet tai sellaisiksi epäillyt esineet asiakkaan ilmoittamasta paikasta. Toimintakuntoiset ja luvalliset aseet sekä patruunat voi erikseen ja etukäteen sovittaessa tuoda poliisiasemalle poliisille luovuttamista varten. Tällöinkin on syytä tarkistaa, ettei patruunoiden joukossa ole esim. nalleja tai muita, räjähde- tai palovaarallisia tarvikkeita

Aiheeseen liittyen