perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Poliisi kielsi ajotapahtuman Kirkkonummella − järjestäjien kanssa kuitenkin hyvä keskusteluyhteys

Kirkkonummi. Kirkkonummi Night Cruising -nimellä kulkeva kokoontumisajotapahtuma oli käynnistymässä lauantai-iltana 8.6. Poliisin tietojen mukaan osallistujien tarkoitus oli ajaa muun muassa Karjaalla, Nummelassa ja Karkkilassa.

Kokoontumisajon oli määrä alkaa Lohjalla paikallisen liikenneaseman parkkialueelta, jossa kuljettajat driftasivat ihmisjoukon ympäröimänä ilman riittäviä suojaavia esteitä. Tapahtumaan oli osallistumassa useampia satoja autoja ja osallistuneiden ihmisten määrä todennäköisesti ylittikin tuhannen ihmisen rajan. Tapahtumasta ei ollut etukäteen ilmoitettu poliisille, vaikka sitä voitiin selkeästi pitää yleisötilaisuutena eikä turvallisuusasioita ollut huomioitu siten, kun kokoontumislaki edellyttää.

− Mikä merkittävintä, tapahtumassa olisi ollut konkreettinen riski ihmisten loukkaantumiselle ja varmasti myös merkittävää liikennehaittaa ison ajoneuvomäärän pysäköinnin näkökulmasta, kommentoi ylikomisario Aapo Isoaho.

Ennen tapahtuman alkua poliisi määräsi sakkorangaistuksen tapahtuman järjestäjälle, koska lain mukaista ilmoitusta poliisille ei ollut tehty ennakkoon ja tapahtuman järjestämisestä olisi aiheutunut huomattavaa vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Keskustelua käytiin useiden asianosaisten kanssa, ja keskusteluyhteys heidän kanssaan oli hyvä. Poliisille jäi käsitys siitä, että järjestävät tahot ovat halukkaita tulevaisuudessa toimimaan lain mukaisesti ja niin, että turvallisuusriskit kyseisissä tapahtumissa voidaan minimoida. Poliisi kävi myös liikenneaseman pitäjän kanssa rakentavaa keskustelua hyvässä hengessä.

− Poliisin tahtotila on, että onnistumme turvaamaan lailliset kokoontumiset ja tapahtumat ja järjestämään ne myös turvallisesti. Toisaalta laittomiin ja vaarallisiin kokoontumisiin poliisin on puututtava nimenomaan ennalta ehkäisevässä tarkoituksessa, toteaa ylikomisario Aapo Isoaho.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT