Salo. Kuusivuotias poika oli äitinsä kanssa lauantaina iltapäivällä retkeilemässä Salossa sijaitsevassa Teijon kansallispuistossa, kun he olivat eksyneet ulkoilureitiltä eivätkä löytäneet autolleen. Illan tullen retkeilijät eivät enää löytäneet polkuja pimeästä metsästä, eikä kiintopisteenä ollutta järveäkään näkynyt. Eksyneillä ei ollut mukanaan matkapuhelimen lisäksi muuta valaisinta ja puhelimen akku jo oli käynyt jo vähiin. Poliisi sai tietoonsa eksyneiden sijainnin Turun Meripelastuskeskuksen avustamana eksyneiden mukana olleeseen matkapuhelimeen lähetetyn tekstiviestin ja Smart Locator -paikannuspalvelun avulla.

Paikalle saapuneet poliisipartiot käyttivät eksyneiden tarkan sijainnin määrittämiseksi poliisin dronea, eli RPAS -laitetta ja matkapuhelinta. RPAS toimi valaisimineen eksyneiden yläpuolella leijumalla etsijöiden majakkana, kunnes poliisipartio nouti hyväkuntoiset ja reippaat retkeilijät metsästä illalla puoli seitsemän aikaan. Mukana olleiden eväiden ansiosta nälkä ei päässyt yllättämään pitkäksi venyneellä metsäretkellä.

Vain noin puoli tuntia löytymisen jälkeen alkanut rankka vesisade olisi vaikeuttanut etsintöjä ja tehnyt myös eksyneiden olosuhteet hankalammaksi lämpötilan ollessa kaksi astetta, poliisi arvelee.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen