Poliisi. Kaakkois-Suomessa on kevään aikana tuotu poliisiasemille paljon erilaisia kuolinpesien aseita ja muuta aseisiin liittyvää tavaraa. Yksittäisissä tapauksissa luovutetun tavaran mukana on ollut myös räjähteitä. Haluamme muistuttaa, että löydettyihin räjähteisiin ei saa missään nimessä koskea eikä niitä saa liikuttaa, vaan räjähteitä löydettyään tulee aina soittaa hätänumeroon 112, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisi.

Kaakkois-Suomen alueen poliisiasemille on kevään aikana toimitettu poliisin haltuun kuolinpesien aseita, patruunoita, lippaita, aseen osia ynnä muuta ampuma-aseisiin liittyvää tavaraa. Näin tuleekin toimia. Kuolinpesän asemateriaalia, kuten aseita ja patruunoita, voi luovuttaa sovittuna aikana poliisiasemalle säilytykseen jatkotoimenpiteitä varten.

Yksittäisinä kertoina luovutettujen tavaroiden mukana on ollut räjähteitä. Haluamme muistuttaa, ettei löydettyihin räjähteisiin koskaan saa koskea, niitä ei saa liikuttaa eikä siirtää. Räjähteiden käsittely ja kuljettaminen aiheuttaa aina vaaratilanteen.

Räjähteiden osalta oikea toimintatapa on ilmoittaa asiasta välittömästi poliisille soittamalla hätänumeroon 112. Toimi aina näin, vaikka et olisikaan varma räjähteen toimintakyvystä tai mikä räjähde on kyseessä. Yhteydenoton jälkeen ilmoittaja saa toimintaohjeet ja poliisi hoitaa, usein puolustusvoimien avustuksella, räjähteen turvallisesti pois löytöpaikalta hävitettäväksi.
Jos löydät räjähteen, toimi näin:

  • Soita hätäkeskukseen
  • Toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti
  • Älä koske tai liikuta löytämiäsi räjähteitä

Poliisi hoitaa maksutta räjähteen raivauksen ja kuljetuksen. Ilmoittamisesta ei seuraa rangaistusta.

Aiheeseen liittyen