Helsinki. 89-vuotias helsinkiläismies oli torstaiaamuna palaamassa kotiinsa kauppareissulta Helsingin Suutarilassa, kun hänen vierelleen ajoi henkilöauto, josta hänelle tarjottiin kyytiä kotiin. Mies ei kyytiin suostunut, vaan jatkoi matkaa jalan.

Miehen kotipihassa autosta nousi henkilö, joka tarjosi apua pankkiasioissa. Mies kieltäytyi tästäkin. Henkilö ei luovuttanut, vaan ehdotti miehelle kahvin keittämistä ja pankkiasioista keskustelemista. Mies kieltäytyi jälleen ja pyysi henkilöä poistumaan.

Tätä henkilö ei kuitenkaan tehnyt, vaan hän livahti sisään asuntoon 89-vuotiaan miehen mennessä sisälle. Henkilö oli pyörinyt huoneesta toiseen ja tonki sekä laatikoita että kaappeja. Henkilö poistui nopeasti, kun mies sanoi, että hänen tyttärensä on tulossa pian käymään.

Sivullinen henkilö ilmoitti tilanteesta hätäkeskukseen. Poliisi tavoitti autolla paenneen henkilön ja otti kaikki autossa olleet neljä henkilöä kiinni. Heidän hallustaan löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Omaisuuden epäillään kuitenkin olevan peräisin jostain muualta kuin 89-vuotiaan miehen asunnosta. Poliisi selvittää omaisuuden alkuperää.

Aiheeseen liittyen