lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Poliisi on mukana turvaamassa pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä

Poliisihallitus. Poliisi tulee olemaan väkevästi mukana pääsiäisen menoliikenteen valvonnassa varsinkin vilkkaimmilla tieosuuksilla. Kiirastorstain vilkkaaseen liikenteen poliisi suosittelee lähtemään hyvin levänneenä ja toiset huomioivalla joustavalla ajotavalla. Turha kiire pois ja ehjänä perille, korostaa Poliisihallitus.

Valvontaa koordinoidaan Fintrafficin Tieliikennekeskuksesta Helsingistä, jossa päivystävät kiirastorstaina myös poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliishallituksesta ja ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Pääsiäisen tieliikenne-ennusteen mukaan liikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina

Pääsiäisen vilkasliikenteisimpien päivien ennakoidaan olevan perinteiseen tapaan kiirastorstai 28.3. sekä toinen pääsiäispäivä 1.4.2024.

  • Menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina kello 13–19. Liikennettä on runsaasti myös pitkäperjantaina kello 9–14 välisenä aikana, pohjoisessa vielä myöhemminkin. Ajoittaista jonoutumista saattaa esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4 ja 5 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka.
  • Paluuliikenne alkaa kasvamaan jo sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana 31.3, paluuliikennehuipun sijoittuessa maanantaille 1.4. klo 12 ja 20 välille. Jonoutumisiin onkin syytä varautua etenkin Etelä-Suomen teillä.

Turvallinen liikenne varmistetaan pääsiäisenäkin yhteispelillä. Ennakointi on avainasemassa, jotta liikenne sujuu ongelmitta: Huollettu auto, ajamiseen keskittynyt kuski sekä ennen kaikkea eri keli- ja liikennetilanteen huomioiva joustava ja toiset huomioiva ajotapa kantavat pitkälle.

− Lähde matkaan vain hyvin levänneenä ja varaa ajomatkaan runsaasti aikaa, jolloin hermostuminen muihin tienkäyttäjiin maantiellä on epätodennäköisempää ja turhat ja vaaralliset ohitukset jäävät pois. Tarkasta, että tuulilasinpesunestettä on säiliössä riittävästi, rengaspaineet ovat kunnossa ja alla ovat keliin sopivat renkaat. Riittävä turvaväli edellä ajavaan antaa aina pelivaraa yllättäviin jarrutuksiin, vaikkapa eläimen rynnätessä tielle, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta kiteyttää.

Kuva: Poliisi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT