Lohja. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa, että Lohjan Virkkalassa tapahtuneeseen henkirikokseen liittyy kolme epäiltyä tekijää. Kaikki rikoksesta epäillyt on otettu kiinni.

Poliisi julkaisi aiemmin tiedotteen, jossa yhden rikoksesta epäillyn nimi ja kuva annettiin julkisuuteen. Epäillyn nimi ja kuva julkaistiin, koska kyseessä oli erityisen vakava rikos ja epäillyn tavoittaminen oli tärkeä myös mahdollisten uusien rikosten estämiseksi, sillä epäillyn vaarallisuuttaa muille henkilöille ei voitu sulkea pois.

Poliisi tavoitti kaikki kolme rikoksesta epäiltyä tiistain ja keskiviikon aikana. Epäillyt eivät vastustaneet kiinniottoa eikä kiinnioton yhteydessä aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Virkkalassa 17.2.-18.2. välisenä yönä tapahtuneen henkirikoksen kiinniotto-operaatioon ja rikoksen selvittämiseen käytettiin runsaasti Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen resursseja. Toimintaan saatiin hyvää tukea myös Helsingin poliisilaitokselta ja Keskusrikospoliisilta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tulee esittämään epäiltyjä vangittavaksi. Esitutkintaa jatketaan rikosnimekkeellä murha. Alussa olevaan esitutkintaan saatujen tietojen mukaan teko on ollut suunnitelmallinen, sen toteuttamiseen on osallistunut useita henkilöitä ja teko on ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Aiheeseen liittyen