lauantai, 9 joulukuun, 2023

Poliisi on saanut valmiiksi Isossa Omenassa tammikuussa tapahtuneen kuolemantapauksen tutkinnan

Espoo. Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan tapauksessa, jossa nainen menehtyi kauppakeskus Isossa Omenassa 7.1.2023. Tapaus siirtyy nyt syyttäjälle, tiedottaa poliisi.

Naisen kuolemaa edelsi kiinniotto, jonka eri vaiheissa mukana oli kuusi turvallisuusalan työntekijää. Heistä osa oli järjestyksenvalvojia ja osa vartijoita. Heidän tarkoituksenaan oli saattaa nainen ulos kauppakeskuksesta, sillä hän pyrki sanallisista kehotuksista huolimatta lähestymään kauppakeskuksessa tapahtumahetkellä ollutta miestä. Esitutkinnassa selvisi, että mies oli jo aiemmin turvautunut vartijoiden apuun naisen lähestymisten vuoksi.

Nainen oli alkanut vastustaa järjestyksenvalvojia, minkä seurauksena nainen vietiin maahan. Hänelle laitettiin käsiraudat, ja häntä pidettiin aloillaan useamman henkilön toimesta.

Tilanteen aikana nainen todettiin elottomaksi. Häntä yritettiin elvyttää, mutta hän kuitenkin menehtyi tapahtumapaikalle.

− Poliisi epäilee kaikkia kuutta turvallisuusalan työntekijää kuolemantuottamuksesta. Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikokseen, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Jyrki Kallio.

Poliisi ei voi avata naisen kuolemansyytä yksityiskohtaisesti, koska kyseessä on salassa pidettävä tieto. Poliisi on kuitenkin jo aiemmin kertonut, että kuolinsyy ei ollut tukehtuminen.

Poliisi tekemä esitutkinta on valmis, ja tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT