lauantai, 9 joulukuun, 2023

Poliisi on saanut valmiiksi Oulun Välivainiolla tehtyjen henkirikosten esitutkinnan

Oulu. Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan kahdesta henkirikoksesta, jotka tehtiin Oulun Välivainiolla yksityisasunnon pihalla ja sisätiloissa lauantaina 6. toukokuuta 2023. Tilanne sai alkunsa siitä, kun kiinteistölle saapui vierailemaan mies. Poliisi epäilee, että kiinteistön asukas ampui hänet asunnon terassilla pian miehen saapumisen jälkeen. Hetkeä myöhemmin asukas ampui myös puolisonsa talon sisätiloissa. Ampumiseen epäilty käytti hallussaan ollutta käsiasetta.

Epäilty on tunnustanut ampuneensa molemmat uhrit. Epäilty ja ensimmäinen uhri tunsivat tai vähintäänkin tiesivät toisensa. Myös molemmat uhrit tunsivat tai tiesivät toisensa. Tekojen aikaan sisällä asunnossa oli epäillyn ja hänen puolisonsa lisäksi asunnon kolmas asukas, jota poliisi ei epäile rikoksesta.

Henkirikokset tehtiin ennen kello 17:ää, ja laukausten äänen kuuli usea alueella ollut henkilö. Sivullisille ei aiheutunut tilanteesta vaaraa.

Poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta ei voi kertoa siitä enempää tässä vaiheessa. Tapahtumat ja niiden eteneminen ovat saattaneet yllättää epäillyn tekijänkin.

Poliisi on tutkinut tapausta tappoina ja ampuma-aserikoksena. Asia siirtyy syyteharkintaan eikä siitä näin ollen voi tiedottaa enempää.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT