perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Poliisi on selvittänyt kaksi Kuopiossa tapahtunutta törkeää ryöstöä – viitteitä jengikäyttäytymisestä

Kuopio. Poliisi on selvittänyt 22.1.2024 Rastaantiellä tapahtuneen tapon yrityksen ja törkeän ryöstön sekä 28.1.2024 Snellmaninkadulla tapahtuneen törkeän ryöstön. Jälkimmäisen tapauksen tutkinnassa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä saman tekijäporukan tehneen vastaavia tekoja myös aiemmin, kertoo poliisi.

Rastaantie 22.1.2024 epäilty tapon yritys ja törkeä ryöstö 

Poliisi otti useita henkilöitä kiinni tekopaikalta, mutta heidät vapautettiin kuulustelujen jälkeen, koska oli selvää, että epäilty tekijä ei ollut heidän joukossaan. Muun muassa asunnon omistajat eivät ole olleet tapahtuma-aikaan paikalla, eikä heitä epäillä näistä rikoksista.

Yksi epäillyistä oli ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin saapumista ja hänet tavoitettiin Kuopiosta muutama päivä teon jälkeen. Rikoksesta epäilyllä oli etsintäkuulutus ja hän on vankilassa muusta jo tuomitusta rikoksesta, joten poliisilla ei ollut tarvetta esittää henkilöä vangittavaksi. Nämä nyt tutkittavat rikokset siirtyvät lähiviikkoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Asianomistaja sai saanut useita puukolla tehtyjä vammoja, mutta toipuu vammoistaan.

Kuopiossa Snellmaninkatu 28.1.2024 epäilty törkeä ryöstö ja huumausainerikos

Ryöstössä käytettiin väkivaltaa ja uhattiin asianomistajaa aseella, joka myöhemmissä tutkimuksissa paljastui kuula-aseeksi. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kahdeksan henkilöä, jotka pidätettiin. Kolme päätekijää vangittiin poliisin vaatimuksesta Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 1.2.2024.

Poliisi on selvittänyt esitutkinnassa ryöstöä ja siinä yhteydessä on käynyt ilmi, että vangittuja on syytä epäillä myös lukuisista muista pahoinpitelyistä ja ryöstöistä Kuopiossa ja muualla Itä-Suomen alueella viime kuukausina. Esitutkinnassa on tullut ilmi muun muassa videomateriaalia, jossa pahoinpitelyjä ja mahdollisia ryöstöjä on kuvattu.

Kaikki vangitut ovat täysi-ikäisiä, mutta pidätettyjen joukossa oli myös alaikäisiä epäiltyjä. Vangitut ovat maahanmuuttotaustaisia nuoria ja kokonaisuudessa on viitteitä jonkinlaisesta jengikäyttäytymisestä.

Koska poliisin tiedossa ei ole näissä edellä mainituissa videoissa mainittujen pahoinpitelyjen uhreja eikä tietoa mahdollisista ryöstöistä tai muista asianomistajiin kohdistuneista rikoksista, niin poliisi pyytää heitä ottamaan yhteyttä vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai tekemään rikosilmoituksen joko sähköisesti tai henkilökohtaisesti.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT