Vehmaa. Poliisi on selvittänyt Vehmaan Tuomoistentiellä huhtikuun puolivälissä tapahtuneen törkeän ryöstön.

Keski-ikäinen mies heräsi asuntonsa ovien ja ikkunoiden hakkaamiseen. Omistajan mennessä ulko-ovelle kaksi miestä tunkeutui sisälle asuntoon. Häntä uhkailtiin väkivallalla. Miehet olivat asunnossa sisällä kymmeniä minuutteja, penkoivat paikkoja ja anastivat omaisuutta. Anastetun omaisuuden arvo on vähäinen.

Epäillyt olivat noin 30-vuotiaita, alle 175 cm pitkiä ja molemmilla oli tummat ja lyhyet hiukset. Molemmilla miehillä oli tumma vaatetus. Miehet puhuivat sujuvaa suomen kieltä, mutta keskenään olivat puhuneet myös vierasta kieltä.

Asunnon omistaja pakotettiin omaan autoonsa ja toinen epäillyistä tuli hänen autoonsa toisen seuratessa toisella autolla perässä. Asunnon omistaja kääntyi matkalla naapurinsa pihaan pitäen äänimerkkiä pohjassa. Tuolloin toinen epäillyistä pelästyi ja poistui tekijäkumppaninsa kyytiin.

Asian esitutkinta on loppusuoralla. Rikoksesta epäiltyinä kuullut miehet ovat kertoneet oman näkemyksensä tapahtumien kulusta ja myöntäneet anastaneensa omaisuutta asianomistajalta. Asiassa on kuulusteltu myös kolmatta epäiltyä, jonka tilille oli siirretty asianomistajan varoja. Myös hän on esitutkinnassa kertonut oman osuutensa tapahtumista. Kukaan epäillyistä ei ole tällä hetkellä poliisin kiinniottamana.

Poliisilta esitutkintapöytäkirja lähtee syyttäjän syyteharkintaan kesän 2018 aikana. Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä.

 

 

Aiheeseen liittyen