Häme. Poliisi on tehnyt etsintöjä muun muassa keväällä Red Roots MC:n vuokraamassa tilassa, joka on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella tällä hetkellä Hells Angels MC:n käytössä, koska Red Roots MC on lopettanut toimintansa elokuun alussa. Tämän lisäksi etsintöjä on tehty muualla, esimerkiksi moottoripyöräkerho Hells Angels MC Carelian kerhotiloissa Lappeenrannassa. Etsinnät jatkuvat edelleen ja tähän mennessä on löytynyt huumeita, aseita ja räjähteitä.
Hell Angels liivit. Kuva: Poliisi.

Etsinnät liittyvät Hämeen poliisilaitoksella tutkittavana olevaan juttusarjaan. Tähän juttusarjaan liittyy useita eri henkilöitä, mutta tämänpäiväisiin kiinniottoihin liittyy kolme miestä, jotka saivat 17.10 Hell Angels MC Carelian Hangaroud -jäsenyyden. Esitutkinta on alkuvaiheessa, eikä tutkinnallisista syistä näistä jutuista voida tässä vaiheessa tiedottaa tarkemmin.

Hämeen poliisilaitoksen operaatioon liittyy laajaa yhteistyötä Kaakkois-Suomen, Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten, Keskusrikospoliisin sekä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa.

Red Roots liivit. Kuva: Poliisi.

Red Roots MC perustettiin lakkautetun United Brotherhoodin Lahden osaston tilalle. Red Roots MC:n yhteyteen perustettiin myös Redrum samalla tavalla kuin United Brotherhoodilla oli Bad Union. Melko pian Redrumin toiminta kuitenkin lopetettiin, mutta Red Roots MC jatkoi omaa toimintaansa. Elokuun alussa Redrum MC lakkautettiin poliisin käsityksen mukaan jäsenten erimielisyyksien vuoksi ja se jakautui kahteen. Jakautumisen jälkeen Hell Angels MC on ollut tekemisissä molempien puolien kanssa.

Redrum liivit. Kuva: Poliisi.

MC Carelia liivit. Kuva: Poliisi.

Aiheeseen liittyen