Ruotsi. Poliisi on pitänyt tiedotustilaisuuden Gyllenstiernsgatanissa Tukholman keskustassa tapahtuneen räjähdyksen johdosta. Asiasta uutisoi SVT Nyheter.

– Tämä on yksi voimakkaimmista räjähdyksistä, joita meillä on ollut alueellamme, sanoo Tukholman kaupungin poliisialueen päällikkö Erik Widstrand, tiedotusvälineille.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksen yhteydessä, mikä poliisin mukaan on ollut puhdasta onnea.

– Kutsuimme  tämän tiedotustilaisuuden osoittamaan, kuinka vakavasti suhtaudumme tähän tilanteeseen, Erik Widstrand sanoo.

Tukholman poliisi on julistanut teon erityisen vakavaksi tapahtumaksi, mikä tarkoittaa sitä, että poliisi tulee käyttämään paljon resursseja tapahtuman selvittämiseen ja sille myönnetään lisävoimia tutkinnan suorittamiseen. Poliisi tutkii myös aiempia tapahtumia yrittääkseen nähdä yhteyden niihin.

– Emme näe tällä hetkellä mitään semmoista mikä osoittaisi, että kyseessä olisi ollut terroritapaus, Erik Widstrand sanoo.

Jengiväkivalta on ollut Ruotsissa rajua viime vuonna ja poliisi epäilee, että tämä vuosi jatkuu samanlaisissa merkeissä. Asukkaiden turvallisuudesta pyritään huolehtimaan, mutta toisaalta taustalta paistaa yhteiskunnan neuvottomuus siitä, kuinka tämä käytännössä toteutetaan.

Tukholman räjähdyksen jälkeen räjähti pommi samana yönä myös Uppsalassa.

Kuvat Tukholma: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen