lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Poliisi paljasti mittavia huumausaineiden maahantuonteja – kuudesta epäillystä neljä vangittuina

Keskusrikospoliisi on tutkinut rikoskokonaisuutta, jossa eri maiden kansalaisten epäillään tuoneen maahan, vastaanottaneen ja levittäneen useita suuria huumausaine-eriä loppuvuodesta 2022 alkaen. Poliisi epäilee, että Suomeen on tuotu yhteensä noin 350 kiloa marihuanaa ja 28 kiloa kokaiinia.

Esitutkinta sai alkunsa kesäkuun lopussa, kun poliisi takavarikoi 50 kiloa marihuanaa Tuusulassa sijaitsevasta teollisuushallista. Takavarikoinnin yhteydessä poliisi otti kiinni neljä henkilöä. Kiinniotto tapahtui ennen kuin huumausaine-erää oli ehditty levittää eteenpäin, kertoo KRP.

Takavarikoitua marihuanaa. Kuva: Poliisi.

– Noin kuukausi myöhemmin poliisi otti kiinni viidennen henkilön, jonka epäillään keskeisesti liittyvän kyseisen huumausaine-erän järjestelyihin. Näistä viidestä henkilöstä kolmen epäillään muodostaneen niin sanotun ydinryhmän. Tämän ryhmän epäillään tehneen yhteistyötä ryhmän ulkopuolisen henkilön kanssa, jonka epäillään levittäneen Suomessa 250 kiloa marihuanaa, sanoo rikoskomisario Hans Fagerström Keskusrikospoliisista.

Epäiltyjen puhelimista löytyi lukuisia kuvia ja videoita huumausaineista

Esitutkinnassa selvisi, että epäillyt ovat tuoneet maahan ja levittäneet useita huumausaine-eriä. Rikosten epäillään ajoittuvan loppuvuoden 2022 ja kiinniottohetken välille.

− Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen rikoskokonaisuus, että epäillyt ovat tuoneet hyvin lyhyellä aikavälillä suuria huumausaine-eriä Suomeen. Merkittävä tekijä rikoskokonaisuuden jäljille pääsemisessä oli epäiltyjen puhelinlaitteista löytynyt video-, kuva- ja viestimateriaali. Puhelimista löytyi muun muassa kuvia, joissa epäillyt poseeraavat huumausaineiden ja rahanippujen kanssa, Fagerström kertoo.

Esitutkinnan edetessä poliisi sai selville, että epäillyt järjestivät Suomeen 20 kilon kokaiinierän ennen vuoden 2023 juhannusta. Epäillyt ehtivät levittää osan erästä ennen kiinnijäämistään. Poliisi onnistui myöhemmin takavarikoimaan tästä erästä noin 6 kiloa. Tämän lisäksi poliisi takavarikoi syksyllä noin 6 kilon marihuanaerän sekä kaksi ampuma-asetta. Näiden lisäksi epäiltyjen epäillään tuoneen maahan ja levittäneen 8 kiloa kokaiinia sekä kahden ja 10 kilon marihuanaerät.

Rikoshyöty noin 1,4 miljoonaa euroa

Poliisi epäilee, että epäillyt ovat keränneet huumausaine-erien levityksestä saatuja varoja ja toimittaneet varat eteenpäin ulkomaille. Epäiltyjen puhelimista löytyneistä videoista ja valokuvista käy ilmi, että he ovat ennen rahojen toimittamista ulkomaille ottaneet kuvia rahanippujen kanssa.

Poliisi epäilee rikoshyödyn olevan yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa. Rikoskokonaisuudessa on kaikkiaan kuusi epäiltyä, joista 4 on vangittuna. Esitutkinta valmistuu marraskuun 2023 puolessavälissä.

Artikkelikuvassa takavarikoitu ferrettiharkko. Kuva: Poliisi.

1 KOMMENTTI

  1. Eipä kuulosta suomalaisten teoksia olevan. Kuvia rahoista ja huumeista, ei huhu mitä juntteja. Varmaan ajelee vielä 100t autolla 0 tuloilla

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT