Joensuu. Poliisi sai perjantain 23. – lauantain 24.2.2018 välisenä yönä klo 2:50 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Pielisjoessa on ihminen veden varassa. Paikalle meni useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Paikalla selvisi, että ilmoittajana ollut pariskunta oli kuullut Pielisjoesta avunhuutoja. Ilmoittajat olivat tehneet havaintonsa Penttilänrannalta kävelytieltä ylävirranpuolelta Suvantosillasta katsottuna.

Ilmoittajat olivat nähneet Pielisjoessa olevan ihmishahmon, joka eteni joen voimakkaan virran mukana. Ihminen oli huutanut apua itselleen. Ilmoittajat olivat yrittäneet ohjeistaa henkilöä tarttumaan jään reunaan, mutta pian tämän jälkeen vedessä ollut henkilö oli painunut Pielisjoen jään alle. Tämän jälkeen mitään ei ollut enää tehtävissä ihmishengen pelastamiseksi.

Poliisi on viikonlopun aikana jatkanut tapauksen selvittämistä. Tähän mennessä on selvinnyt, että Ilosaaresta idän ja rautatieaseman suuntaan on todettu Pielisjoelle menevän yhdet jalkineen jäljet, jotka ovat johtaneet Pielisjoen sulaan osaan.

Lisäksi on selvinnyt, että Joensuulainen Piia Pietarinen on perjantain – lauantain välisenä yönä ollut viettämässä iltaa Ilosaaressa sijaitsevassa ravintolassa. Pietarinen on poistunut ravintolasta yllättäen aamuyön aikana, eikä hänestä tämän jälkeen ole tehty mitään havaintoja.

Pietarinen on pituudelta 164 cm ja vartaloltaan hoikka. Hänellä on vaaleat pitkät hiukset, jotka oli perjantaina letitetty toiselta sivulta. Pietarisella on silmälasit. Hänellä oli perjantaina vaatetuksena harmaa reisimittainen toppatakki, harmaa tai viininpunainen neulepipo, siniset farkut sekä mustaruskea kevyempi paita. Jalkineena Pietarisella on ruskeat Timberland – tyyliset nauhalliset talvikengät. Lisäksi hänellä oli mukanaan pieni musta käsilaukku.

Poliisi pyytää kaikki mahdollisia havaintoja ja vihjeitä Pietariseen liittyen perjantain ja lauantain 23. – 24.2.2018 väliseltä yöltä Ilosaaresta sekä Ilosaaressa olevasta ravintolasta.

Lisäksi pyydetään kaikki mahdollisia Ilosaaren alueella tehtyjä havaintoja, jotka voivat liittyä tapaukseen.

Havainnot pyydetään toimittamaan ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai toissijaisesti tapausta tutkivan rikostutkijan puhelimeen puh: 029 545 6363.

Aiheeseen liittyen