tiistai, 28 toukokuun, 2024

Poliisi siirsi epäiltyjä viharikoksia syyteharkintaan – haukkuminen, kunnianloukkaus ja syrjintä nimikkeinä

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi kolme esitutkintaa viharikoksista, joiden epäillään tapahtuneen alkuvuonna. Tilanteissa oli kyse esimerkiksi haukkumisesta ja uhkaavasta käytöksestä. Lisäksi tutkinnassa on edelleen syrjintätapaus heinäkuulta, kertoo poliisi.

Tammikuussa poliisille ilmoitettiin tapauksesta, jossa miehen epäillään sylkeneen bussikuskia kasvoihin.

Epäilty ei ollut päässyt ulos linja-autosta, koska pysähtymisnappula ei ollut toiminut. Hän oli tuohtunut tilanteesta ja kävellyt bussin etuosaan, jossa kuljettaja oli. Epäilty oli solvannut ja haukkunut kuskia.

– Lopuksi miehen epäillään sylkeneen asianomistajaa kohti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen.

Rikosnimikkeinä tapauksessa olivat kunnianloukkaus ja lievä pahoinpitely.

Poliisi sai tammikuussa myös ilmoituksen tapauksesta, jota tutkittiin rikosnimikkeillä kunnianloukkaus ja kotirauhan rikkominen. Asianomistajan mukaan naapuri häiriköi ja käytti häntä kohtaan rasistista kieltä.

Taksikuski kielsi alkoholin juomisen – matkustaja solvasi ja käyttäytyi hyökkäävästi

Maaliskuussa asiakkaan epäillään toimineen rasistisesti taksikuskia kohtaan. Tapausta tutkittiin kunnianloukkauksena.

Kuljettaja oli ottanut kyytiin epäillyn ja tämän kavereita Helsingissä. Epäilty oli juonut autossa alkoholia, mistä kuljettaja oli huomauttanut. Tämän jälkeen epäilty oli alkanut käyttäytyä uhkaavasti ja halventamaan asianomistajaa.

Kun kuski oli kieltäytynyt jatkamasta matkaa, epäilty oli poistunut autosta ja pyrkinyt kuljettajan ovesta sisään. Hän oli myös lyönyt kuljettajan puoleista ikkunaa.

Heinäkuussa kolme henkilöä pyrkivät helsinkiläiseen ravintolaan. Järjestyksenvalvoja ei päästänyt heitä sisään. Järjestyksenvalvoja vetosi ravintolan ohjeistukseen, jonka mukaan romaneita ei saanut ottaa asiakkaiksi ravintolaan.

Poliisi tutki asiaa rikosnimikkeellä syrjintä.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT