Kemi/Tornio. Poliisi valvoi viikonloppuna tehostetusti mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden ajokäyttäytymistä sekä ajoneuvojen kuntoa. Valvontaa kohdistettiin myös autojen ajonopeuksiin, kertoo Lapin poliisilaitos.

Valvontaa suoritettiin kattavasti Kemi-Tornio alueella. Poliisi keskitti valvontaa kansalaisilta tulleiden valvontapyyntöjen ja poliisin omien havaintojen pohjalta ongelmallisimpiin paikkoihin.Mopoja ja moottoripyöriä tarkastettiin viikonlopun aikana noin parikymmentä.

Tarkastetuista mopoista kahdesta poistettiin rekisterikilvet  epäkuntoisuuden takia ja ne määrättiin valvontakatsastukseen. Mopojen rakennetta oli muutettu niin, että ne vastasivat teholtaan moottoripyöriä. Lisäksi kahdesta moposta poistettiin kilvet epäkuntoisuuden takia.

Vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan syyllistyi kolme mopoilijaa, jotka määrättiin ajokieltoon.

Viikonlopun aikana kirjoitettiin yhteensä noin 100 sakkoa, joista osa oli liikennevirhemaksuja. Lisäksi kirjattiin kaksi rikosilmoitusta. Ajokieltoon määrättiin 15 kuljettajaa. Suurin osa sakoista tuli ylinopeuksista ja nopeudet olivat reiluja ylityksiä.

Poliisilla oli valvonnassa käytössä kaksi poliisimoottoripyörää ja se näkyi selvästi sakkojen määrissä.

Poliisi on huolissaan liikennekulttuurin huonontumisesta näin kesällä. Usealla ajokieltoon määrätyllä henkilöllä oli kyydissä myös matkustajia.

Aiheeseen liittyen